maandag, 10 augustus 2020

Sprankelend GymGala RGV Ruurlo

Lesrooster 2019/2020
Wie, wat, waar wanneer...?
LEDENADMINISTRATIE
Informatie m.b.t. contributie, aanmelding, wedstrijdkosten, ...
A+ R A-
dinsdag, 09 december 2014 00:00

Sprankelend GymGala RGV Ruurlo

Ruurlo: (Door Jan Hendriksen) – Al 88 jaar neemt gymnastiekvereniging RGV een heel sociale en sportieve plaats in Ruurlo in. Zoveel werd zaterdag 29 november duidelijk in sporthal 't Rikkenhage tijdens het tweejaarlijkse Gymgala. Zowel tijdens het middag- als het avondprogramma was de speciaal geplaatste zittribune voor een kleine 450 bezoekers uitermate goed bezet. Bijna alle disciplines binnen de ruim 500 leden tellende vereniging traden voor het voetlicht. Voorzitter Grego Ernst was na afloop dan ook een gelukkig mens. "Alle groepen hebben zich op een fantastische sprankelende wijze gepresenteerd. En het programma had een vlot verloop. Het kon niet beter."

Het gala werd zowel 's middags als 's avond op een originele wijze geopend met de presentatie van een drietal verenigingsvlaggen uit vervlogen tijden. "Ze lagen bij mij in een kledingkist die boven op zolder staat. Vroeger werden ze steevast gepresenteerd tijdens de jaarlijkse uitvoeringen in zaal De Keizerskroon. Ik zal jullie de traditie besparen om het bondslied mee te zingen zoals die ook steevast tot in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ingezet tijdens de opening. Om eerlijk te zijn, ik ken het lied niet eens", zo vertrouwde voorzitter Grego Ernst het publiek toe. Tijdens zijn openingswoord vroeg Ernst ook aandacht voor de actie om 'Vriend van de RGV' te worden. "Meestal willen we jullie als ouders of verzorgers tijdens de lessen niet in de gymzaal of sporthal hebben. Dit terwijl we aan de andere kant juist graag in contact komen met jullie. De RGV heeft hierdoor het plan opgevat om 'vriendschap' te sluiten met iedereen die de RGV een warm hard toe draagt. Hiervoor wordt nu de 'Vrienden van de RGV' in het leven geroepen." Men kan 'vriend' worden voor twaalf euro per jaar.


Na de openingswoorden werd de sportvloer vrij gemaakt voor bijna alle groepen die er binnen RGV actief zijn. En die zijn er in diverse vormen en disciplines. Het gala had als centrale thema ‘Vier jaargetijden’ meegekregen. Presentatrice Diana Eggink wisselde daarom regelmatig van kledingstukken om het publiek en de gymnasten mee te nemen naar lente-, zomer-, winter- of herfstgevoelens.


Tijdens het middagprogramma presenteerden de jongste groepen zich. Tijdens het avond programma de aspiranten, de oudere jeugd en de volwassenen. Onder leiding van onder meer Anne Mieke en Lisanne van Haaften, Nora Peppinck, Joanne Jansen, Maurits Wansink, Mandy Stegeman, Ric Besseling, Marieke Lauran, Gerrie Willink en Janny Wilgenhof presenteerden zich de kleuter-, jongens- en meisjesgymgroepen op zowel recreatief- als selectieniveau op diverse turntoestellen en de trampoline- en acrogym afdelingen. Vooral deze twee laatste groepen kregen de handen van het publiek op elkaar. Het zijn momenteel ook de twee sterkst groeiende disciplines binnen RGV die verder uit street- en jazzdance, 50+ gym, bodyfit en Ouder en kind bestaat. RGV is, zo bleek tijdens het gala, een gymnastiekvereniging voor jong en oud met een recreatief- en prestatiekarakter. Getalenteerde jongeren worden zo goed mogelijk ondersteund en begeleid in hun ontwikkeling. Recreatieve groepen beleven er veel plezier aan hun sport. De leiding is betrokken en weet wat er leeft en speelt binnen hun groepen. “Daarom is het ook zo prachtig dat zich alle niveaus zich ook tijdens het gala kunnen presenteren op hun eigen niveau. En dan mag er best eens wel iets mis gaan”, aldus voorzitter Grego Ernst in de pauze van de avondvoorstelling waarin een verloting plaatsvond.

Glimlach

Om telkens in de juiste sfeer van het jaargetijde te komen werd het geluid en licht telkens aangepast. En dat leverde sfeervolle ‘plaatjes’ voor het massaal fotograverende en filmende publiek op. Ook dit maal was er voor twee podiums gekozen. Doordoor werden de ombouwtijden tot een minimum beperkt en kende het gala een vlot verloop. Als komisch intermezzo traden beide keren de mannen en vrouwen van de komische ‘kastact’ op.
Hoewel? De kast was verruild voor een bed. De ‘zieke patiënten’ hadden het zwaar te verduren tijdens de act onder leiding van Ric Besseling die anno 2014 niet alleen maar uit ‘heren’ bestaat. Ook drie in ‘lederhosen’ gehulde vrouwen maken inmiddels deel uit van dit komische gezelschap. Het publiek ging aan het slot na drie uur dan ook met een glimlach naar huis. Over twee jaar is er opnieuw een Gymgala van RGV. In 2016 viert de vereniging haar negentigjarig bestaan.

Log in om reacties te plaatsen

RGV Kalender

Geen evenementen

RGV Sponsorclicks

Sponsor

Locatie sporthal

Sporthal ‘t Rikkenhage

Fürstenauerstraat 1
7261 PE Ruurlo

T. (0)573 452179

Locatie gymzaal

Gymzaal

Schoolstraat 9
7261GH Ruurlo

Ledenadministratie

Erna Boekelder

Hondsdraf 1
7261 JV  Ruurlo

T. (0)573 452893
E. ledenadm.rgv@gmail.com

 

Secretariaat

Renske Ruiterkamp

Ruurloseweg 41
7251 LA Vorden

T. (0)575 554336
E. secretaris.rgv@gmail.com